Novellen 102: ”Beach” av Roberto Bolaño

9789100124274

Om du bara ska läsa en roman av Roberto Bolaño, satsa på den labyrintlika, vackra och vidunderliga 2666 (Bonniers). Men då är du sysselsatt i ett par veckor. Nästan lagom till att Tranan i början juli ger ut två novellsamlingar av Bolaño på ett bräde: Noveller 1: Telefonsamtal och Noveller 2: Horor som mördar.

I Grantas arkiv hittade vi ”Beach” som handlar om en man som har haft missbruksproblem. Han får sin medicin och går till stranden varje dag, som en slags ritual för att hantera tillvaron. Texten flödar fram och måste betraktas som en kortnovell, nästan flash fiction. Översättningen är fantastisk.

Eller så kanske du hellre vill lyssna på en novell av Bolaño: ”Clara”

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s