Grafiske designern Paul Bacon, som gjort många klassiska bokomslag, har avlidit

Den grafiske designern Paul Bacon (1923 – 2015) har avlidit i sitt hem i New York, 91 år gammal. Efter andra världskriget, som han tjänstgjorde i, började han göra bokomslag. Flera kändisar inom branschen, som Chip Kidd och Peter Mendelsund, har pratat om hans inflytande, och Bacon skapade verkligen några av de riktigt klassiska amerikanska bokomslagen under efterkrigstiden.

Sammanlagt gjorde Bacon 6500 bokomslag, vi har samlat några av de mest kända nedan. Han blev känd för The Big Book Look som kännetecknades av att den var både vågad och minimalistisk. Texten var ofta framträdande och kompletterad av en liten men betydelsebärande bild. Bacon skapade sin omslag, även en hel del till jazzskivor, för hand.

Bacon var en framträdande grafisk designer, men han påpekade ofta att det inte var han som var stjärnan, han underordnade sig hellre bokens idé. Det är antagligen en av förklaringarna till att hans omslag blev så framgångsrika.

tumblr_lif92kq4kH1qi82mko1_500

Jawspaulbacon

4196428467_62a7ef82ba_o

tumblr_lif7awZp541qi82mko1_500

saintjack

Portnoyscomplaint

tumblr_lixzf6QpTp1qi82mko1_500

tumblr_lih9i0X5px1qi82mko1_500

tumblr_lij400GIEt1qi82mko1_500

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Bokomslag bilder och foto, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s