Rädda Hedengrens bokhandel!

För ungefär 14 dagar sedan skapades Facebook-gruppen Rädda Hedengrens. Det är en av bokhandels trogna kunder som startat gruppen, sedan det blivit känt att Hedengrens eventuellt skulle bli tvungna att bomma igen butiken. Det vore naturligtvis oerhört sorgligt, en stor förlust för alla som älskar att köpa sina böcker i en av Stockholms och Sveriges mest välsorterade och välskötta bokhandlar. Den utländska avdelningen är enastående.

Skriver grundaren av gruppen:

”Om alla Stockholmare köpte böcker i bokhandeln, bevarar vi den fantastiska kunskapsoasen som vi så starkt behöver. Hur kan shopping på nätet ersätta känslan av att sätta sig ner i en stol i bokhandeln, bläddra, fråga omöjliga frågor till personalen, titta i hyllor med titlar du inte anade fanns? Ta ansvar, köp böcker- bli klokare på kuppen och du räddar en skattkammare.”

Och gensvaret har varit enormt, egentligen är det inget evenemang vid ett visst datum, men 11.000 personer är bjudna och 3400 personer har svarat att de kommer. Gå med i Facebook-gruppen du med och bjud in dina vänner. Och, om du har möjlighet, köp böcker på Hedengrens och andra fysiska bokhandlar. De utgör en viktig del av litteraturens infrastruktur. Från Hedengrens kan man dessutom beställa hem böcker.

Hedengrens Bokhandel
Stureplan 4
Sturegallerian

Öppettider
Vardagar 10-19
Lördagar 10-17
Söndagar 12-17

Svenska informationen
Tel: 08-611 51 28
Email: svenska@hedengrens.se
Fax: 08-611 51 38

Utländska informationen
Tel: 08-611 51 32
Email: utland@hedengrens.se
Fax: 08-611 51 38

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Notiser, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s