Novell 107: ”About Her and the Memories That Belong to Her” av Mieko Kawakami

G132-Cover-LOW-RES-e1435573789988

Köp

Novellen ”About Her and the Memories That Belong to Her” av Mieko Kawakami handlar om en kvinna i trettioårsåldern, som är någon slags tevestjärna. Novellen inleds med en reflektion om minnet, om att våra minnen i någon bemärkelse inte tillhör oss. Sedan växlar den över till att handla om en återträff i kvinnans hemstad:

”I don’t know why I decided to attend the reunion in my rural home town, where there was not a single person I wanted to see or remember, no one I had anything to say to.”

Den unga kvinnan distanserar sig från allt som har med hennes förflutna att göra. Hon talar ganska nedlåtande om sina forna klasskamrater, men när hon kommer till återträffen kan hon till slut inte upprätthålla sin coola fasad. Hon får veta att en av hennes vänner, när hon blivit vuxen, svälte sig själv till döds. När hon får veta det kommer minnen tillbaka som hon själv blir överraskad av.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s