10 posters av Sulki och Min

bom2013_posters_2

bom2013_posters_5

Eye-Words

CP_no4_rgb

TTposter_5_rgb1

poster_talk_print

IAS_poster_1

Festival_Bom_2012_poster_A

On_the_Geometric_Impurity_of_Futura

Superflat_poster_1

Sulki och Min Choi är ett koreanskt par som arbetar tillsammans som grafiska designers, vanligtvis kallas de helt enkelt Sulki och Min. Deras stil brukar kallas logisk, och det är helt rimligt, mycket är utfört med knivskarp precision, men stilen är också tämligen fantasifull och experimentell.

Först studerade Sulki och Min i Sydkorea, men bägge två erhöll sina MFA i grafisk design vid Yale University och sedan arbetade de i Holland i ett par år. När de kom tillbaka till Seoul inleddes samarbeten med institutioner som Arko Art Center, Festival Bo:m och Gyeonggi Museum of Modern Art. Det verkar som om de till ganska stor del väljer sina klienter efter intresse.

De har även drivet ett förlag, Specter Press, på vilket de gett ut konstböcker. De har gett ut sånt de känner för att ge ut, främst böcker av och med koreanska konstnärer. Nedan ett fantastiskt omslag till en bok utgiven på Specter Press.

Our_Spot_Tokyo_cover

Här är en liten förklaring till vad boken handlar om, en ganska udda idé: ”This publication is a part of Sasa [44]’s ongoing project Our Spot, which involves traveling to different cities following other people’s instructions: ‘Sasa [44] from Seoul traveled to Tokyo in February 2009 to spend a few days following instructions given by his friend MeeNa Park as closely as possible.'”

Ett stort tack till Sulki och Min för att vi fritt fick använda bilder.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s