GIF-bilder som remixar motiv från antika japanska tryck

Den japanske videokonstnären och animatören Segwa Atsuki har gjort fantastiska GIF-bilder som är som remixer av sekelgamla träsnitt, så kallade ukiyo-e. De var vanliga i Japan från 1600-talet till 1800-talet och målgruppen var den välbeställda klassen av handelsmän under Edo-perioden (1603–1867). I många av bilderna har Atsuki låtit det traditionella krocka med det helt moderna. Effekten blir smått surrealistisk och bilderna är både sällsynt snygga och humoristiska.

Atsuki har berättat att motiven först hämtades ur den västerländska konsthistorien, men att det var mycket lättare att utgå från ukiyo-e eftersom de har så distinkta linjer. Ett varmt tack till Segwa Atsuki för att vi fick visa de här GIF-bilderna.

original


original (1)


original (4)


original (3)


original (6)


original (5)

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s