”Förvandlingen” 100 år: Gregor Samsa möter Charlie Brown

bug

I år är det 100 år sedan Franz Kafkas kortroman Förvandligen gavs ut första gången. Åren går. Vi skulle vilja rikta ett varmt tack till Seven Stories Press, som lät oss publicera R. Sikoryak’s underbara serie ”Good ol’ Gregor Brown”, en ömsint drift med och kärleksförklaring till Kafkas lilla mästerverk. Serien var för första gången införd i Russ Kick’s The Graphic Canon Volume 3, utgiven av Seven Stories Press.

gregor-1

gregor-2

9781609806354_large

Seven Stories Press grundades 1995 i New York City, och namnet fick det för att det var sju författare som startade förlaget. Det är ett tydligt progressivt förlag som ger ut mycket böcker om olika samhällsfrågor, mänskliga rättigheter, och social- och ekonomisk rättvisa, särskilt vassa är Seven Stories Press på mediekritik.

Man ger också ut seriösa serier, exempelvis Snowden av Ted Rall. Och gillar du comics bör du definitivt kolla in serien The Graphic Canon, i vilken konstnärer och illustratörer gör sina versioner av klassiska berättelser. Seven Stories Press har en mycket ambitiös utgivning av skönlitteratur också, både inhemsk och översatt från rader av språk, däribland svenska, koreanska och arabiska. Seven Stories Press är ett oberoende förlag, väldigt oberoende.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar, Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s