Novell 123: ”Usl at the Stadium” av Rivka Galchen

Via Public Domain Review

Rivka Galchens novell ”Usl at the Stadium” publicerades nyligen i New Yorker. Den handlar om Usl, en ung man som gått på en Yankees-match. Så långt är det inget konstigt, men han råkade somna under matchen och blev filmad och visad på jumbotronen. Att Usl dessutom är överviktig gör inte saken bättre. Snart är näthatarna igång och Usl kan läsa vad de tycker om honom:

”Fatty cow that needs two seats at all time and represent symbol of failure”

Det är en ganska obehaglig novell, men den har flera försonande drag, och den är bitvis riktigt rolig. Rivka Galchen är en sån där författare som kritiker gillar, men de tycker ofta att hon ska hålla in hästarna en aning. Den här novellen bevisar att det går alldeles utmärkt när hon öser på. Hon är aktuell med novellsamlingen American Innovations.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s