Sällsynt snygga omslagspapper med olika teman

GWP_04_OpArt_900x600
Op Art
Vol. 4 Gift & Creative Papers
The Pepin Press

Chinese Patterns
Vol. 35 Gift & Creative Papers
The Pepin Press

Årets julklapp är vare sig robotdammsugaren eller ponchon, årets julklapp är boken. Ja, boken är alltid årets julklapp, den är överlägsen eftersom den är så mångskiftande. Med lite möda och fantasi kan man alltid hitta en bok som är som skräddarsydd för mottagaren; det kan vara allt från en färgläggningsbok eller en lyxig kokbok till en diktsamling eller klassisk roman. Däremot är det ganska lätt att se att det ligger en bok i ett paket, boken är den bästa men inte nödvändigtvis den festligaste julklappen. Därför finns det en poäng med att slå in presentböckerna i ett omslagspapper som är lite utöver det vanliga.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

The Pepin Press formger och tilllverkar pappersprodukter som är ovanligt snygga och av hög kvalitet. En av deras produkter är stora häften med omslagspapper med motiv i olika teman. Varje häfte eller bok innehåller en några sidor lång text om de olika motivkretsarna – op art, traditionella kinesiska mönster, 20-talsmode, 70-talsmönster, art deco, spets, tatueringar med mera – och 12 ark med papper med olika motiv. Pappersarken, som är vikta fyra gånger, går hyfsat lätt att riva ut ur häftet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Vi har fått ett exemplar av Op Art Vol. 4 och Chinese Patterns Vol. 35 och arken är ännu snyggare än de ser ut på bild. Färgerna är mer mättade än de ser ut att vara. Både tryck och papper håller verkligen ovanligt hög kvalitet, det är inte bara pliktskyldig förlagsreklam. Häftena eller böckerna har svensk distribution och kostar lite drygt 150 kronor. Det ser festligt ut med julklappar under granen i ett snyggt enhetligt omslagspapper, men frågan är om inte flera paket inslagna i olika papper med ett likartat tema är ännu festligare.

 

Det finns tiotals varianter av de här häftena eller böckerna, men de här två volymerna tillhör tydligen storsäljarna. Varje ark mäter 25 x 34,5 cm x 4, så de funkar ju lätt och ledigt till stora presentböcker. Besök The Pepin Press hemsida – det finns alltså mängder med varianter på teman att laborera med. Om man vill vara utstuderad kan man ju matcha motiv med presentbok. Kinesiskt motiv till Erik Videgårds Facing heaven – välkommen till sichuanköket eller ett stirrigt op art-motiv till Amerikana av Don DeLillo kanske?

The Pepin Press designar och tillverkar även färgläggningsböcker för vuxna, som också ser ut att vara något utöver det vanliga.  Svensk återförsäljare är Paper Me.

Ola Wihlke

2 kommentarer

Under Artiklar, Recensioner

2 svar till “Sällsynt snygga omslagspapper med olika teman

  1. Tant Eva

    Stort tack för fina inlägg i år – lärt mig massor fått boknäring och mycket mer. Kudos and keep it up hälsar en tant som heter Eva, läser allt via feeddler så kommenterar tyvärr för sällan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s