Novell 130: ”My Life in the Bellies of Beasts” av Lincoln Michel

UprightBeasts_FRONTCOVER

Lincoln Michel var med och grundade Gigantic. Han är chefredaktör för Electric Literature. Hans skönlitterära texter har bland annat publicerats i Granta, Oxford American och Tin House. Hans essäer och kritik har bland annat publicerats i The Believer, Vice och The Paris Review Daily. Nu är han aktuell med sin debutbok, novellsamlingen Upright Beasts (Coffee House Press), som har fått lysande recensioner.

Novellen ”My Life in the Bellies of Beasts” är en sorglig, rolig och absurd historia, som handlar om en pojke som blir uppäten av en räv, som blir uppäten av en hund, som… Det är inte helt lätt att kortfattat beskriva Michels noveller med de väcker associationer till författare som Kafka, Donald Barthelme och bröderna Grimm.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s