Novell 131: ”1+1” av Anne Carson

Röd doc> (häftad)

Kanadensiskan Anne Carson är mest känd som poet – ibland nämns hon som nobelpriskandidat – och hennes senaste till svenska översatta bok, av Mara LeeRöd doc> hyllades av Victor Malm i en entusiastisk recension. Men Carson skriver fantastiska noveller också, som ”1 = 1” nu senast i New Yorker, en betydligt mindre svårgenomtränglig lyrisk-filosofisk text. Senare i år kommer Carson ut med Float, ”a collection of performance pieces and other writings”.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s