Novell 132: ”Online” av Joanna Walsh

image

Joanna Walsh är en brittisk illustratör och författare. 2015 var ett händelserikt år för henne, två av hennes böcker publicerades, Hotel och novellsamlingen Vertigo, som genomgående fick mycket fina recensioner. Hon järförs ofta med Lydia Davis, och visst finns det likheter, men Walshs humor är mer skruvad. Allt överflödigt är bortskalat i novellerna, de är riktigt tajta och många av dem handlar om otrohet och förmodad otrohet. Det gör också ”Online” som handlar om ett par, mannen har kontakt med andra kvinnor online och det visar sig att kvinnan, som desperat försöker hitta fördelar i den uppkomna situationen, inte är så oskuldsfull som hon först verkar. Vansinnigt smart, sorglig och bitvis hysteriskt rolig novell.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s