Vinnaren av Restless Books Prize for New Immigrant Writing

A Legend of the Future

Restless Books är ett litet oberoende amerikanskt förlag som satsar offensivt på litteratur från hela världen, från Asien till Amerika, från Teheran till Tel Aviv. Som det heter på förlagets hemsida:

”Restless is committed to bringing out the best of international literature—fiction, journalism, memoirs, travel writing, illustrated books, and more—that reflects the restlessness of our multiform lives.”

The Face, by Tash Aw - 9781632060457.jpg

Restless satsar gärna på det lite udda och oväntade, som kubansk sciencefiction eller en serie med essäer, The Face, i vilken olika författare skriver med utgångspunkt från hur de uppfattar sina respektive ansikten. Och nu har man också, för första gången, delat ut Restless Books Prize for New Immigrant Writing.

Förutom äran får vinnaren, som ska vara debutant och första generationens amerikan, $10.000. Och den första vinnaren är Deepak Unnikrishnan som erövrar priset med sin roman Temporary People, en bok med länkade berättelser om migrantarbetare i Förenade Arabemiraten. Enligt juryn är romanen ”a brave, stylistically inventive book that presents a frightening, surreal world that’s all too true to life.”

Lit Hub kan du läsa mer om romanen och ett utdrag ur boken. Temporary People kommer att ges ut av Restless Books våren 2017.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s