Ny sajt med Roy Kuhlmans omslag

Förra året publicerade vi en essä skriven av litteraturforskaren Loren Glass, om de bokomslag Roy Kuhlman (1923-2007) gjorde för Grove Press främst på 50- och 60-talet. När vi publicerade essän, som visar en rad omslag, var det trots allt relativt svårt att få tag i schysta bilder av Kuhlmans klassiska och i vissa avseenden banbrytande omslag, som gav Grove en sällsynt cool visuell identitet.

Men nu har Roy Kuhlmans dotter, Arden Riordan, sjösatt en snygg och lättnavigerad hemsida med faderns arbeten, inte bara dem han gjorde för Grove. Sidan innehåller en hel del text, men bildmaterialet kommer att fyllas på efterhand. Trots det är sidan redan nu väl värd ett besök. De avbildade omslagen är från 1952 respektive 1963.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Bokomslag bilder och foto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s