Ny t-shirt med Ferrante-text

Ferrante-febern, ni har säkert hört talas om den. Och nu har den, det har ni säkert inte heller kunnat undgå, fått ett kraftigt utbrott igen, sedan en journalist – för vilken gång i ordningen? – avslöjat Elena Ferrante sanna identitet, kvinnan som döljer sig bakom en av litteraturvärldens hetaste pseudonymer.

Det tog, som det heter, hus i helvete. Medierna är fulla med ilskna fördömanden av journalisten som snokade rätt på Ferrantes sanna identitet. En av dem som är särskilt besviken är Susan Bernofsky, Ferrantes översättar, som på Facebook vädjade: ”please don’t post / repost that article outing Ferrante. I’d like to continue to respect her privacy by not knowing who she is. Please don’t force me to know.”

Och inte nog med det, Bernofsky har dessutom designat den här:

161_460x460_front_color-black

Bild via CafePress. Sajtens startsida.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Notiser, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s