Hitta de bästa böckerna snabbt

Om du inte hinner eller orkar plöja kultursidor för att hitta nya bra böcker, finns det flera utmärkta alternativ. Nystartade LitteraturToppen är helt perfekt om du är på jakt efter svenska böcker och snabbt vill få inspiration. Det är en lista som uppdateras varje fredag. Självklart kan man prenumerera på listan, så att man får den med mejl varje vecka. Böckerna väljs ut av en jury som har verklig fingertoppskänsla. I skrivande stund ligger dess tre böcker i topp.

Om du däremot är ute efter amerikanska böcker har Lit Hub den relativt nystartade tjänsten Book Marks. På grundval av läsning av recensioner tar man fram betyg och A+ är högst. Man tar fram betyg på böcker i drygt 10 kategorier, även om romaner och fackböcker dominerar. Citat ur några recensioner ingår i presentationen.

Tjänsten har fått en del kritik, för att betygssystemet inte kan ersätta litteraturkritiken, för att man på sätt och vis profiterar på kritiken och för att det gått inflation i betygen. Och medlet är verkligen väldigt högt. Jag kan delvis köpa kritiken mot tjänsten, men jag ser den som ett komplement snarare än som en ersättare till recensionen. Det här är tre böcker som lyckats få högsta betyg.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s