”Wired” January 2017 100% science fiction

cover_shadow_scifi-1Wired – The Science Fiction Issue

Vi lever i osäkra tider. Det är svårt att förutsäga ens vad som kommer att ske i en nära framtid. Det skriver Wireds chefredaktör, Scott Dadich, i sin introducerande text, ”Science Fiction Helps Make Sense of an Uncertain Future”, som en förklaring till varför man valt att ägna hela januarinumret 2017 av tidskriften åt skönlitterära texter som försöker pejla in framtiden:

”To this end, we reached out to a number of our favorite fiction authors and gave them a simple mission: Pick a plausible innovation or change in the world and spin out a near-term scenario. Don’t stick to the current moment. See where your mind goes. Imagine. Have fun.”

Några av författarna är duon James S. A. Corey, N. K. Jemisin, Charles Yu och en av våra stora kortprosafavoriter, Etgar Keret. Deras texter handlar om allt från vad som skulle kunna hända när ändliga resurser tar slut och om interplanetära relationer till hur ett samhälle som infört medborgarlön skulle kunna fungera. Och en handlar om hur livet kan komma att gestalta sig när maskinerna kan läsa våra tankar.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Notiser, Nyheter, Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s