Novell 145: ”The Dinner Party” av Joshua Ferris

images-2

”On occasion, the two women went to lunch and she came home offended by some pettiness. And he would say, ‘Why do this to yourself?’ He wanted to keep her from being hurt. He also wanted his wife and her friend to drift apart so that he never had to sit through another dinner party with the friend and her husband.”

Det här är inledningen på den rafflande och vagt skruvade novellen ”The Dinner Party” av Joshua Ferris, publicerad i New Yorker och titelnovell i Ferris samling som kommer ut i maj. En man och hans hustru lagar mat inför en parmiddag. Medan hustrun sauterar lök och förbereder lammracks och svamprisotto börjar de, särskilt mannen, skämta allt grövre om gästerna, som värdparet tycker är olidligt tråkiga och förutsägbara. Men just den här kvällen slår de sina värdar med häpnad.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Recensioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s