Novell 147: ”Spiderweb” av Mariana Enriquez

9780451495136

Den unga argentisnka journalisten och författaren Mariana Enriquez har fått mycket uppmärksamhet för sina kusliga, men också humoristiska, noveller i en något gotisk stil. En av dem, ”Spiderweb” har redan publicerats i New Yorker, decembernumret 2016, och i vår kommer hennes novellsamling Things We Lost in the Fire, en av vårens mest emotsedda.

”Spiderweb” handlar om en ung argentiska som tillsammans med sin man åker och hälsar på släktingar i Paraguay, en resa under vilken all irritation hon känner gentemot maken kommer upp till ytan och blir omöjlig att bortse ifrån. Och hon blir påmind om att hon fortfarande avskyr insekter.

Många kända författare har blurbat Enriquez bok, bland dem Helen Oyeyemi:

”These spookily clear-eyed, elementally intense stories are the business. I find myself no more able to defend myself from their advances than Enriquez’s funny, brutal, bruised characters are able to defend themselves from life as it’s lived.”

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s