Novell 150: ”The Size of Things” av Samanta Schweblin

9789100168285

Den senaste boken av argentinskan Samanta Schweblin på svenska, kortromanen Räddningsavstånd (Albert Bonniers Förlag), beskrivs som ”en tät och febrig mardröm, en psykologiskt laddad kortroman om faran mitt i vardagen”. Boken har höjts till skyarna och hennes novell i New Yorker, ”The Size of Things”, har också något drastiskt och mardrömslikt över sig, även om den också har lättare absurdistiska drag. En komprimerad och rafflande novell, om en man som tillfälligt tar sin tillflykt till en leksaksaffär.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Noveller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s