Att läsa tätt omsluten av mörker

thumbnail_image1
Mörkret är dubbelt – å ena sidan skrämmande, å andra sidan en trygghet att vila i. Det är förmodligen ingen slump att vi helst läser så kallad skräplitteratur på solsemestern och sparar de tyngre titlarna till mörkare tider. Det bär emot att läsa såväl fantasy som klassiker inoljad, i en solstol på en strand under en obarmhärtig sol.

Ett bra sätt att kunna läsa tätt omsluten av mörkret, är att skaffa en Energizer Boklampa. Eller någon liknande produkt. En liten LED-lampa ger ett lagom starkt och riktat ljus, så att läsningen blir en uppgörelse mellan dig och texten, helt utan störande visuella intryck från det yttre synfältet. Med lampan fäst på boken, kan man läsa med båda händerna.

thumbnail_image3
Ett annat alternativ är en pannlampa, men då får man passa sig om man läser på natten. Om man har den på när man gör ett avbrott för göra en nattmacka exempelvis, då kan  grannarna få för sig saker.

Ola Wihlke

2 kommentarer

Under Recensioner

2 svar till “Att läsa tätt omsluten av mörker

  1. Tanten

    Hej Ola, tant Eva här. Läser hela tiden dina inlägg men kommenterar för sällan. Keep em etc, så jäkla intressant varje gång, heja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s