Att gömma saker i ihåliga böcker

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har inga värdesaker, inga tjocka buntar med cash och inget olagligt som jag skulle behöva gömma, men jag är barnsligt förtjust i ihåliga böcker, som är avsedda att gömma saker i. Det kanske är en barnslig impuls som går tillbaka till tiden när man tyckte att detektiv och spion var drömyrkena framför andra. Och så tycker jag att de här böckerna är humoristiska, säkert har de också en mycket lång tradition.

Den här boken, Collins Dictionary SafeCan Book, hittade jag på Amazon, som har mängder med liknande produkter. De enda fördelarna med den här boken är priset, ungefär 60 kronor, och att det verkligen finns en ordbok som heter Collins. De har väl ingått något slags avtal. Men det här är en plastig produkt och snittet består av ett foto av ett genuint snitt. Det är i princip ett skelett av plast klätt i papper.

Ett betydligt bättre alternativ tycker jag är riktiga, gärna lite ålderdomliga, böcker som har urholkats. Man kan nog utgå ifrån att de här böckerna inte är några klassiker, utan snarare böcker som inte ens antikvariaten ids hålla i lager. Jag tycker att man kan se det som om de här böckerna får en ny uppgift. På Etsy kan man hitta en mängd olika försäljare. En av de bästa tycker jag är BluishStudio.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Priserna är rimliga och servicen är snabb och smidig. Jag tycker att en sån här bok, till rätt person, är en originell gåva – man kan ju fylla den med choklad eller lakrits eller vad personen i fråga har snöat in på. Eller så kan man fylla den med en eller ett par små böcker.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Artiklar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s