Nyupptäckt (lång) intervju med Clarice Lispector

Köp dina Lispector-böcker direkt från Bokförlaget Tranan

En nyupptäckt intervju från 70-talet med ukrainsk-brasilianska författarinnan Clarice Lispector (1920-1977) har publicerats i New Yorker. Den presenteras av Benjamin Moser, som har översatt Lispector till engelskan och skrivit en biografi över henne: Why This World: A Biography of Clarice Lispector.

Intervjun presenteras som den mest omfattande Lispector gav, översatt och publicerad på engelska för första gången. Den handlar om allt från namnet Lispector, barnböcker och litterära agenter till skrivprocessen och influenser. Mycket underhållande, men kanske mer som ett förtroligt samtal – Clarice kände paret som ställde frågorna – än en konventionell intervju.

Ola Wihlke

Lämna en kommentar

Under Intervjuer, Nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s