Om oss

BearBooks är inriktad på både skön- och facklitteratur, men vi har en viss förkärlek för amerikansk litteratur. Novellen är en favoritgenre. Vi skriver även en del om foto, konst och grafisk design, särskilt bokomslag. Vi recenserar, gör listor, citerar, kommenterar och länkar gärna vidare till andra, till allt från podcasts med intervjuer till essäer.

I serien ”Noveller” har vi hittills samlat närmare 150 noveller – länkar och fulltext – av författare som Franz Kafka, Etgar Keret, Miranda July, Ben Lerner, Tobias Wolff, George Saunders, Steven Millhauser, Raymond Carver, Rivka Galchen, Ray Bradbury, Philip K. Dick, Lars Ahlin, Julio Cortazár, Roberto Bolaño, Alejandro Leiva Wenger, Dorthe Nors, Hans Gunnarsson och Lina Wolff.

I en annan serie, ”Veckans dikt”, har vi publicerat dikter av bland andra Mira Gonzalez, Bunny Rogers, Tao Lin, Sam Riviere, Cynthia Cruz, Ben Lerner, Heather Christle, Rosmarie Waldrop, Bruno K. Öijer, Tomas Tranströmer, F.T. Marinetti, Kurt Schwitters, Peter Davis, Cia Rinne, Asta Olivia Nordenhof, Anna Axfors och en hel del annan nyare amerikansk, dansk och svensk poesi.

BearBooks samarbetar gärna med andra bloggar, tips och synpunkter välkomnas och vi låter gärna utomstående skriva för oss. Kom med förslag. Vi nås på bookfetishist@hotmail.com Twitter: @OWihlke

Den fina björnen i vårt sidhuvud har vi fått låna av illustratören Sebastian Gomez de la Torre. Vi rekommenderar varmt besök både på hans hemsida och hans sida på Society6. Just produkterna med björnillustrationer tillhör hans mer populära.

Ibland får vi uppmärksamhet och beröm:

Vem är Sveriges bästa bloggare?

– Den litteraturblogg jag följer närmast är BearBooks, som görs av Ola Wihlke. Han skriver om sådant jag läser mycket av själv, amerikansk litteratur, essäer.”

Nina Eidem, förläggare på Natur & Kultur, i Svensk bokhandel, ”Hallå där, Nina Eidem”, 17 januari 2017

Vi placerade oss som bubblare strax efter de tio första i Cisions Bloggtoppen, 26 september 2014. Inte minst med tanke på på vilka bra bloggar som ligger på listan, är vi väldigt stolta över att ligga strax efter dem.

”Bearbooks. Min favorit just nu, som är inne på amerikansk litteratur. Mycket välskriven bokblogg. /peo”

Författaren Peo Bengtsson, på sin blogg Stockholm Under Ytan, 23 april 2014

Twitterkontona Ola Wihlke @wihlke och Ola Wihlke @WihlkeO är fejkkonton och vi har inget Instagramkonto. Om du mot förmodan skulle se ett märkligt meddelande eller liknande, från någon som utger sig för att vara mig, uppmärksamma gärna mig på det. Min kombination av för- och efternamn är tyvärr unik.

The twitteraccounts Ola Wihlke @wihlke and Ola Wihlke @WihlkeO are fake accounts and we don’t have an account on Instagram. In the unlikely event that you see someone impersonating me, please let me know. My full name is, unfortunately, unique.

This is the real Twitter-account: @OWihlke

10 svar till “Om oss

 1. alltskablibra

  Riktigt bra! Kör på!

 2. Carlos

  Spännande!
  Ska börja kolla här!
  /Calle

 3. Kristina

  Verkar vara precis vad jag söker…. spännande

 4. Tomas

  Hejsan!
  Har ögnat igenom en hel del, jag kommer att återkomma till denna blogg då och då, din blogg har massor av intressant.
  Hoppas att gårdagen blev finfin..
  // Tomas Åkerman

 5. Jag läste nyss ert inlägg om Årsta-Elvis som skrevs i augusti. Leif var min pappa och jag ville bara säga tack för att det finns någon därute som tänkt på honom och uppmärksammat honom, nu så här många år efter hans bortgång. Det värmer en dotters hjärta!

  Mvh Michaela, Leifs dotter

  • Ola

   Tack för meddelandet, det var uppmuntrande. Jag tror att det är många som minns honom och tänker på honom. Han betydde mycket för Årsta. Ola

 6. Fortsatt all Lycka till !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s